Τι πρέπει να κάνω αν εμπλακώ..

Τι πρέπει να κάνω αν εμπλακώ σε ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα;

Την κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα αναλαμβάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Εταιρειών (Υπατίας 5, 105 57 Αθήνα, τηλ. 210 33 27 400, fax 210 33 27 426-7, www.epikef.gr, e-mail: [email protected] ). Δυστυχώς, όμως, η διαδικασία αποζημίωσης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως 2 χρόνια!

Για αυτό το λόγο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επιλέξεις την προαιρετική κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα που παρέχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες και έτσι να αποζημιωθείς άμεσα από την ασφαλιστική σου.

Για να λάβεις την αποζημίωση θα πρέπει:

 • Nα είναι ενεργή η κάλυψη στο συμβόλαιό σου
 • Να καλέσεις την Τροχαία στο τόπο ατυχήματος ώστε να καταγράψει ότι το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο και να υπογράψει ο ανασφάλιστος οδηγός ότι ευθύνεται αποκλειστικά
 • Να καλέσεις την Φροντίδα Ατυχήματος προκειμένου να καταγράψει το συμβάν, να κάνεις την αρνητική δήλωση και εάν χρειαστεί να ρυμουλκήσει το όχημά σου (το τηλέφωνο επικοινωνίας της φροντίδας ατυχήματος υπάρχει πάνω σε κάθε συμβόλαιο και παρέχει 24ωρη εξυπηρέτηση)
 • Να επικοινωνήσεις είτε με το Comple.gr στο 2311 807 171 είτε απευθείας με την ασφαλιστική σου για την ενημέρωσή σου.

Τι κάνεις αν το ανασφάλιστο όχημα απομακρυνθεί πριν φτάσει η Τροχαία;

Στην περίπτωση που ο υπαίτιος οδηγός εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος, θα πρέπει άμεσα:

 • Να σημειώσεις τον αριθμό κυκλοφορίας του υπαιτίου οχήματος και αν μπορέσεις, την μάρκα, το μοντέλο και το χρώμα του
 • Να προσπαθήσεις να βρεις μάρτυρες του συμβάντος και να τους ζητήσεις τα στοιχεία τους
 • Να καλέσεις την Φροντίδα ατυχήματος για να καταγράψει το συμβάν, να βγάλει φωτογραφίες και να ρυμουλκήσει το όχημα σε περίπτωση που χρειαστεί
 • Να καλέσεις την Τροχαία να έρθει στον τόπο του ατυχήματος για να καταγράψει το συμβάν και να υποβάλεις μήνυση για εγκατάλειψη σε βάρος του οδηγού του οχήματος (η μήνυση στοιχίζει 150€)
 • Εάν τελικά εντοπιστεί ο υπαίτιος οδηγός και παραδεχθεί την υπαιτιότητά του μετά την υποβολή της μήνυσης, τότε το τμήμα ζημιών της ασφαλιστικής σου κινεί τις διαδικασίες ώστε να αποζημιωθείς κάνοντας χρήση της κάλυψης ζημιάς από ανασφάλιστο.
 • Σε περίπτωση που ο υπαίτιος οδηγός δεν δεχθεί την ευθύνη του, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς είτε δικό σου δικηγόρο, είτε την υπηρεσία νομικής προστασίας που παρέχουν προαιρετικά οι ασφαλιστικές εταιρείες, εφόσον την έχεις επιλέξει κατά την ασφάλιση του οχήματός σου.

Να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να καλείς την Τροχαία για να καταγράψει το συμβάν!
Το αντίγραφο καταγραφής της Τροχαίας είναι το μόνο έγγραφο που διασφαλίζει τα συμφέροντά σου.

ασφάλεια μότο

Ενημερώσου για τις προσφορές και τα τελευταία νέα του comple.gr

  Θέλω να δέχομαι email για εξελίξεις και προσφορές που με αφορούν